preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Produženi boravak

U prilogu možete pogletati što  sve rade djeca u našim produženim boravcima zajedno s njihovim vrijednim učiteljicama.

Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženim dokumentima koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
BudiMrak.html
o HPV-u.pdf

Pogledaj školski list
 
 
Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O POČETKU NASTAVE
Autor: Marinko Plazibat, 1. 9. 2021.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

nova školska godina započinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. U jutarnjoj smjeni, u 8 satizapočinje nastava za treći, peti i sedmi razred, a prvi razredi u školu dolaze u 9 h. Bit će primljeni u školskoj dvorani gdje će ih dočekati njihove učiteljice i učitelj. Učenici prvih razreda dolaze u pratnji roditelja.

Učenici drugih, četvrtih, šestih i osmih razreda u školu će prvi tjedan krenuti u popodnevnoj smjeni. Popodnevna će smjena započinjati u 14 h za učenike četvrtih, šestih i osmih razreda, a učenici drugih razreda s nastavom započinju u 12:20 h. Kada su u popodnevnoj smjeni, prvi i treći razredi također s nastavom započinju u 12:20 h, a peti i sedmi razredi u 14 h.

Školski sat traje 45 min.

 

O PREOBUĆI I MASKAMA

U školi se djeca ne preobuvaju. No ako to žele, preobuću mogu ponijeti za produženi boravak gdje će imati svoje ormariće u kojima će ju moći ostaviti.

Prvi dan nastave učenici donose praznu torbu, bilježnicu i pernicu. Besplatni udžbenici će ih dočekati u školi. Razrednici će ih na prvom satu uputiti o svemu ostalom što im je potrebno (i sve se stigne nabaviti), te obavijestiti o organizaciji rada i dati druge upute o novoj školskoj godini.

Prema uputama epidemiološke službe, učenici od prvog do četvrtog razreda ne nose maske, a učenici od petog do osmog razreda nose maske na nastavi i prilikom mijenjanja učionica.

 

PRODUŽENI BORAVAK

Produženi boravak u jutarnjoj smjeni započinjat će od 7:30 h i trajati do 12:30 h, no ako netko mora dovesti dijete ranije u školu zbog posla, ono može ući u hol i pričekati s tehničkim osobljem dok ne dođe učiteljica iz produženog boravka. U popodnevnoj smjeni produženi boravak počinje u 11 h, a traje do 16 h.

Produženi boravak započinje s radom u ponedjeljak, 6. rujna 2021. i učiteljice će kontaktirati roditelje preko viber grupa.

Od ove školske godine započinje s radom i knjižnica u novouređenom prostoru i s novom knjižničarkom. Izmiještanjem knjižnice u novi prostor dobili smo još jednu novu učionicu, a prenamjenom prostora atomskog skloništa u još dvije učionice stekli bi se svi uvjeti za prelazak na jednosmjenski rad u našoj školi. Za prenamjenu prostora dobili  smo odobrenje i čekamo da se to izvede.

Igor Kopić, ravnatelj OŠ „Retfala“


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju