Datum objave: 8. listopada 2025.

Slatki izlet naših boravkaša u tvornicu keksa i čokolade

U našem gradu postoje i djeluju različite tvornice. Mi smo odlučili posjetiti jednu od njih te vidjeti iz prve ruke kako nastaju proizvodi koje kupujemo u trgovinama.

Odluka učenika produženog boravka 4. razreda pala je na tvornicu keksa i čokolade, Karolina/Kraš.

Posjet je započeo slatkom dobrodošlicom domaćina, koji su nas počastili svojim najfinijim proizvodima.

Nakon kratkog predavanja i propisnog odijevanja, krenuli smo u obilazak tvornice. Tehnolog nam je pokazao gdje drže glavne sastojke poput brašna, lješnjaka, čokolade. Zatim smo vidjeli kako nastaju napolitanke, odnosno cijeli proces nastanka od njihovog pečenja, punjenja nadljevom, hlađenja pa sve do rezanja i pakiranja.

Fini mirisi doveli su nas do dijela tvornice u kojemu nastaju slane ribice (grickalice), a čak smo i imali priliku kušati ih, onako tople i svježe ispečene.

Uz pune ruke finih proizvoda, došli smo i do zadnjeg dijela tvornice. Ondje smo vidjeli veliko skladište prepuno najfinijih Kraševih proizvoda.

Obilazak smo završili kratkim druženjem i razgovorom o svemu što smo vidjeli, gdje su nam tehnolozi dali odgovore na sva naša pitanja.

Veliko hvala djelatnicima tvornice Karolina/Kraš koji su nam omogućili ovo nezaboravno iskustvo!

Tea Cikač

Pročitajte još

Svjetski dan hrane uz prvašiće i avanture Dore i Marija
Svjetski dan hrane uz prvašiće i avanture Dore i Marija

Naši mali prvašići na Svjetski dan hrane, 16. listopada 2025. posjetili su školsku knjižnicu i slušali avanture Dore i Marija. Mala vila Pia dala im je korisne savjete kako nastaje hrana, kako ju možemo najbolje iskoristiti i izbjeći bacanje hrane. Svaki učenik na dar...

Skip to content