Datum objave: 28. listopada 2024.

Posjetili smo mjesto gdje nastaje kruh

Dane kruha učenici trećih razreda produženoga boravka obilježili su jednom posebnom šetnjom i posjetom pekari “Retfala”. Pri ulasku su u pekaru učenici, osim što su uživali u mirisima finih peciva i kruha, imali priliku vidjeti kako nastaje kruh, od miješanja tijesta do njegovog pečenja.

Kroz tjedan u školi vrijedno su radili i istraživali različite vrste kruha i njihove recepte. Izrađivali su i pekare na vrlo zanimljiv način, a za kreativni pečat tjedna, izradili su i najpoznatije vrste kruha od glinamola.

Na kraju su bili počašćeni finim pekarskim okruglicama koje su slasno pojeli u jesenskoj šetnji i boravku u parku.

Tea Cikač i Jelena Zelić

Pročitajte još

Dan jabuka: kraljica voća odvela nas je na izlet u Čeminac
Dan jabuka: kraljica voća odvela nas je na izlet u Čeminac

Kraljici je voća skupina trećih razreda produženoga boravka odlučila posvetiti cijeli tjedan. Tako su učenici iz dana u dan proučavali sve o najčešćim vrstama jabuka i njihovim karakteristikama, a o naučenom su izradili i poučne plakate. Istraživali su recepte kojima...

Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja
Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja

Sukladno raspisanom natječaju za imenovanje ravnatelja/ravnateljice škole objavljenom 20. rujna 2024. godine u Narodnim novinama br. 109/2024  te mrežnim stranicama Osnovne škole Retfala, Osijek, Školski odbor je na svojoj  22. sjednici održanoj 14. listopada 2024....

Skip to content