Datum objave: 5. studenoga 2024.

Dan jabuka: kraljica voća odvela nas je na izlet u Čeminac

Kraljici je voća skupina trećih razreda produženoga boravka odlučila posvetiti cijeli tjedan. Tako su učenici iz dana u dan proučavali sve o najčešćim vrstama jabuka i njihovim karakteristikama, a o naučenom su izradili i poučne plakate.

Istraživali su recepte kojima je glavni sastojak jabuka, ali i razne vrste sokova i prerađevina od jabuke. Budući da je jabuka kraljica voća, zaslužila je i poseban dan u kojemu je opjevana pjesmama naših trećaša.

Jabuku kao umjetničko djelo prikazali su prema primjeru slavnoga belgijskog umjetnika Renéa Magrittea te kroz šarene jabučice od papira, kojima su ukrasili učionicu. Naravno, red je bio probati jedan od recepata koje su istražili, a odluka je pala na vafle s jabukama i šlagom. Vrijedne ruke i aparat za vafle napravili su slastice koje su nestale u trenu.

Za kraj tjedna učiteljice Jelena i Tea odlučile su svoje trećaše povesti na izlet u Čeminac, u OPG Bašić. Ondje su učenici iz prve ruke vidjeli gdje raste jabuka, gdje se skladišti i prerađuje te, naravno, uživali u njezinim okusima i soku kojima ih je počastio ljubazni domaćin.

Slušali su predavanje o uzgoju i berbi jabuka te uživali u voćnjaku u kojemu su brali i skupljali jabuke koje su kasnije ponijeli kući. Zahvaljujemo se srdačnom domaćinu i nadamo nekim novim ukusnim susretima.

Učiteljice Tea Cikač i Jelena Zelić

Pročitajte još

Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja
Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja

Sukladno raspisanom natječaju za imenovanje ravnatelja/ravnateljice škole objavljenom 20. rujna 2024. godine u Narodnim novinama br. 109/2024  te mrežnim stranicama Osnovne škole Retfala, Osijek, Školski odbor je na svojoj  22. sjednici održanoj 14. listopada 2024....

Posjetili smo mjesto gdje nastaje kruh
Posjetili smo mjesto gdje nastaje kruh

Dane kruha učenici trećih razreda produženoga boravka obilježili su jednom posebnom šetnjom i posjetom pekari “Retfala”. Pri ulasku su u pekaru učenici, osim što su uživali u mirisima finih peciva i kruha, imali priliku vidjeti kako nastaje kruh, od miješanja tijesta...

Skip to content