Datum objave: 28. listopada 2024.

Posjetili smo mjesto gdje nastaje kruh

Dane kruha učenici trećih razreda produženoga boravka obilježili su jednom posebnom šetnjom i posjetom pekari “Retfala”. Pri ulasku su u pekaru učenici, osim što su uživali u mirisima finih peciva i kruha, imali priliku vidjeti kako nastaje kruh, od miješanja tijesta do njegovog pečenja.

Kroz tjedan u školi vrijedno su radili i istraživali različite vrste kruha i njihove recepte. Izrađivali su i pekare na vrlo zanimljiv način, a za kreativni pečat tjedna, izradili su i najpoznatije vrste kruha od glinamola.

Na kraju su bili počašćeni finim pekarskim okruglicama koje su slasno pojeli u jesenskoj šetnji i boravku u parku.

Tea Cikač i Jelena Zelić

Pročitajte još

Sretan Uskrs svima!
Sretan Uskrs svima!

Sretan i blagoslovljen Uskrs našim dragim roditeljima i suradnicima žele učenici i djelatnici Osnovne škole "Retfala"!

Poziv na svečano otvorenje školskoga vrta
Poziv na svečano otvorenje školskoga vrta

Zaklada Slagalica u suradnji s Osnovnom školom “Retfala” u sklopu obilježavanja Tjedna filantropije u Osijeku prošle je godine pokrenula akciju prikupljanja sredstava za nabavku materijala za postavljanje školskog vrta. Financijski cilj kampanje iznosio je 1.500 eura,...

Dobro došle, povišene gredice!
Dobro došle, povišene gredice!

Još u rujnu prošle godine započela je naša velika avantura zvana „POVIŠENE GREDICE“! Naime, Zaklada Slagalica među svim je osječkim osnovnim školama suradnju u izradi povišenih gredica pružila upravo nama. Već nekoliko godina izvannastavna aktivnost Građanski odgoj i...

Skip to content