Projekti u tijeku

VELIK BROJ PROJEKATA, VELIK BROJ UKLJUČENIH

Da je ovakav bombastičan naslov itekako utemeljen jamči više od 20 uključenih zaposlenika Škole te 20 eTwinning projekata koji su u školi pokrenuti u proteklim dvjema godinama. A tu su još i nagrade!

Prvi eTwinning projekti pokrenuti su u našoj školi još 2010. godine. Tada ih je pokrenuo učitelj geografije Mirko Andrić radeći s učenicima projekte koji su povezivali učenje geografije u redovnoj i dodatnoj nastavi u obliku terenske nastave. To je potvrđeno sudjelovanjem u čak 14 eTwinning projekata od kojih učitelj vodi njih šest kao kreator, organizator i voditelj. Ostvarena je suradnja s učiteljima iz većine država članica EU te ponekima i izvan nje, a sudjelovalo je preko 500 učenika Osnovne škole „Retfala“. Uz tri oznake kvalitete na razini Europe (European Quality Label), dokaz uspješne organizacije i vođenja projekata jest nagrada COMET za najbolji hrvatski eTwinning projekt iz matematike i/ili prirodnih znanosti u konkurenciji osnovnih i srednjih škola u 2014. godini.

ODOBRENI SU NOVI PROJEKTI
Od tada se puno toga promijenilo. Posebno je velik zamah broj uključenih u eTwinning projekte doživio odobravanjem prvog Erasmus+ KA1 projekta „Centar izvrsnosti 2019″.  Tada je eTwinning prihvaćen kao osnovna platforma za rad na projektu te je u njega izravno uključeno svih 12 zaposlenika sudionika i sudionica projekta te velik broj učenika i učenica. Tada brojni učitelji i učiteljice izravno otkrivaju brojne prednosti eTwinninga i zajedno surađujući ostvaruju zanimljive i prepoznate projekte.
Jedan od nedavno ostvarenih projekata zauzima posebno mjesto. To je projekt „Science is everywhere!“ koji je pod vodstvom učiteljice prirode, biologije i kemije Ivane Dolaček dobio nacionalnu, ali i europsku oznaku kvalitete.
Tim za projekte to je ponukalo da i u tri novoodobrena Erasmus+ KA1 i KA2 projekta implementira eTwinning kao nosivu platformu za aktivnu provedbu projekata te prostor za osnaživanje i umrežavanja zaposlenika i zaposlenica, kolega partnera i partnerica te učenika i učenica.
VELIK BROJ UKLJUČENIH I VELIK BROJ PROJEKATA
Na današnji su dan u eTwinning zajednicu Škole uključeni: Stela Zubaj, Božana Čičak, Mirko Andrić, Tatjana Mioković, Vlatka Šalić Dujmić, Tomislava Jukić, Gordana Lušić, Marijana Živaljić, Verica Jukić, Igor Kopić. Ružica Jerbić, Ana Mikić, Goran Ledenčan, Mirjana Žnidaršić, Ivana Hengl, Ivana Palijan, Tanja Nemčanin, Monika Mihaljević, Ivana Dolaček, Ljiljana Mandurić, Maja Holoker.

 

PREDSTAVLJANJA I SLJEDEĆI KORACI
21. 3. 2019. u OŠ „Retfala“ povodom Dana darovitih učenika organizirana je i izložba eTwinning projekata, a povodom Erasmus+ dana 10. 10. 2019. otvoren je i Erasmus+ kutak u našoj školi u kojemu je velik dio posvećen eTwinning projektima. Dodatno, 20. 11. 2019. organiziran je eTwinning događaj „eTwinning zajednica OŠ „Retfala“ koji je u vidu radionice prezentirao najvažnije aspekte eTwinning projekata. Važno je napomenuti kako su na navedenom događaju bile prisutne i učiteljice iz drugih škola.
Sljedeći koraci naše škole u polju eTwinninga jesu osnaživanje i povećanje eTwinning zajednice Škole, aktivan rad na Erasmus+ KA i KA2 projektima te dobivanje statusa eTwinning škole na kojem aktivno radimo.

 

Skip to content